Kalateja - Calathea |
Odgovori | Stranica <1234 5> |
Korisnik | |
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni listovi žute i ugibaju, opet izrastu novi ali nikada mi nije lijepa. Gdje griješim?
|
|
Rijeka
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bliska srodnica Calathea - Ctenanthe
|
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bonsai, vidim da ti nitko nije odgovorio na pitanje već neko vrijeme.
Vlasnik sam Calathea par mjeseci i ono što iz osobnog iskutva mogu reći je da vole vlažan supstrat (nikako ne pretjerano mokar / blatan, ali ne smije se dopustiti da se isti prosuši do te mjere da se biljka objesi), svakodnevno ovlaživanje vodenom maglicom (najbolje odstajalom vodom neke normalne / sobne temperature) i relativno svjetlo mjesto s tim da sasvim solidno podnosi sjenu i to svakako BEZ izravnog sunčevog udara. Ja ih i prihranjujem, ali samo u ljetnom periodu i to rijetko... Najčešće 1 mjesečno. Evo jedne moje ljepotice koja stvarno uživa na balkonu pod tendom. |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
*Bonsai*
Nedavno posijan Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bili cvitak
Pustio korijenje Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
bili cvitak
Pustio korijenje Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ...
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
irenaidani pravu ljepoticu imaš
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno
PREKRASNO!Dobro došla-ao!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
irenaidani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
irenaidani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jos malo pa ce odcvasti ali me zato jako dugo odusevljavala svojim predivnim cvijetom...
|
|
irenaidani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
irenaidani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo moje ljepotice...treca sreca....
|
|
xcentrick
Novo sjeme Pridružen: 09 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ništa, onda čekam proljeće i u kiselu zemljitzu.... Tnx
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neke kalatee, možda i sve vole kiselu zemlju, probaj je presaditi, kod mene je rezultat bio čudesan.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
xcentrick
Novo sjeme Pridružen: 09 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobar dan. Muči me jedna stvar... kupio sam calatheu pred par mjeseci. Prekrasna, zdrava, svaku noć je dizala lišće ka nebu-stropu skoro okomito od tla. Sve do pred mjesec dana. Nema šanse da više digne list, niti jedan. Ona i dalje izgleda lijepo, zdravo, čak i baca mlade listove. Prskam listove kišnicom redovito, zalijevam umjereno...opet napominjem, listovi su zdravi, sve je ok samo me zanima zašto ih više ne diže ...hvala
|
|
orhideja4
Upravo klijam Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja mislim da može, ako se nevaram mogu joj samo listovi biti taminije zeleni ako nije na puno svjeztla
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
slika je mutna sutra kad presadim stvaim bolju...
može li ona biti na mjestu gdje nema puno svjetlosti
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim dqa jednom godisnje cvjeta akos e dobro sjecam sto sam procitala u knjizi morat cu pogledati opet
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
Odgovori | Stranica <1234 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |