Goruća ljubav - Lychnis chalcedonica |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 17:25 |
Evo pošto nisam uspjela naći temu o ovom krasnom cvijetiću, a voljela bih saznati više o njemu,... pokrećem ju.
By belicasmelica at 2012-03-31 By belicasmelica at 2012-03-31 istražujući po netu evo što sam otkrila Raste 35-100 cm u visinu, cvat varira od jako narančaste do tamno crvene, 5-6 mj. Puno sunce- polusjena Tlo hranjivo, vlažno ali nevoli zadržavanje vode razmnožavanje iz sjemena ili dijeljenjem u proljeće e sad ja ju nemam još u vrtu, sijala sam ju prvi put ove godine i niknulo mi je par biljčica ( u tegli ), zasad su još sitne tako da ću ih još u njoj držati. da li netko ima iskustva s njima pa da mi pomogne kojim savjetom. prvenstveno me zanima kada da ju premjestim u vrt? kako se ponaša zimi na kontinentu i sl. |
|
belica,zagreb
|
|
Sponzorirani linkovi | |
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ju imam godinama,zahvalna biljka koja stalno cvijeta,posadena mi je u vrt i podnosi zimu na kontinentu.Cvijet kad ocvjeta pun je sjemenja i cesto ga vjetar raznese,tako ako ces skupljat sjeme moras paziti kad je zrelo. cvijet kad ocvijeta odrezem do pola stapke i onda potjeraju drugi cvijet manji ali cvijeta
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super Stefica hvala ti, ali jesi li ga sama sijala ili si kupila sadnicu ?
Kad da ja svoje prebacim u vrt? |
|
belica,zagreb
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kupila davnih godina sjeme,nisam ni znala sto je,sijala pa kad je bilo kao i ostala rasada sa nekoliko listova,posadila,vremenom u korjenu izrastu nove pa ih mozes razdjeliti,brze je i lakse,ove godine podnela -26 eno je buja kad je zatoplilo
|
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala tak sam i mislila još malo pričekati , pa onda ravno u vrt.
|
|
belica,zagreb
|
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
By belicasmelica at 2012-03-28 ovako su izgledali klijanci neki dan, maleni skroz. Iz cijele vrećice sjemena niklo ih je tek par, a gledajući slike s neta divne su mi i planiram ih iskombinirati s stolisnikom ( žutim ) ... nestrpljivo ih gledam, kaj da kažem |
|
belica,zagreb
|
|
stefica.n
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako ti neuspiju sijanci posaljem ti ja sa korjenom,tako da ces moci kombinirati jer ja nisam skupljala sjeme
|
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma to bi bilo divno, javiti cu se ako ne uspiju, a naravno i odužiti ako imam nešto što bi tebe zanimalo.
|
|
belica,zagreb
|
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aaa? tikviću kaj si im radio? moji su i dalje nekak sitni i nikakvi, definitivno nisu kao tvoji.
|
|
belica,zagreb
|
|
tikvić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belice da li su im izrasli drugi listovi? Ako jesu, prepikiraj ih u male teglice. Ja inače tako radim sa svim sijancima. Čim izbace druge (prave) listiće, odmah prepikiram, držim dva, tri dana u hladu, a zatim stavim pod najlon .
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tikvić, ostavi jedan u teglici, da ga ne moraš vaditi za mjesec dana !!!
A gazanije pored su ti ogromne, uživaju kao da su pravomrasadniku nekog velikog vrtnog centra!! Mojih je isto izniklo more, ali još su malecke !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
tikvić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Frtee nisu to gazanije, već grčki oleandar.
|
|
tikvić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravih reći da je jedn svskako tvoj!!!!!!!!!!
|
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala tikviću na odgovoru, tak i ja radim, već su prepikirani ali definitivno nisu tako veliki kao tvoji. Ko zna možda je do sjemena, ljubavi, zraka... tebe više vole.
|
|
belica,zagreb
|
|
stefica.n
Opcije poruke
Hvala(0)
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam tek nedavno kupila ovu biljku i za sada me oduševljava, nadam se da će s njom biti sve u redu i vovo ljeto (pa zimu)
prekrasni su mi njeni cvjetići, ovo je zelenih listova i narančastih cvjetova a uzela sam i jednu sa tamnim - skoro bordo listovima, ona ima crveni cvijet mada se i ne vidi neka velika razlika u boji |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mmmm...kako krasni lychnisi, divne boje
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bas je zgodna ova biljkica, mozda se varam, ali me cvat podsjeca malo na verbenu.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da ima sličan cvaT, moje su u vrtu , prepikirala sam ih prije jedno 2 tj, i mogu primjetiti samo da jako sporo rastu. Carol ostavila sam i vama biljčice- to je ono u čašici.
|
|
belica,zagreb
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |