Ruže pokrivačice i padajuće ruže |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
d.i.n.a.
Pustio korijenje Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 14:12 |
Planiram nabaviti pokrivačice. Dal netko ima iskustva sa njima, i može preporuka koju vrstu nabaviti (i opis iz pera vlasnika). Naime trebaju mi roze, čim niže tj bliže zemlji, karmin roze (isto niske).
Ako postoje grmići, ali isto pokrivačice u bijeloj i rozoj boji, da tvore kao nisku pregradu, ili živicu, u dvorištu.
/>Hvala!
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
Sponzorirani linkovi | |
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ne vjerujem da nitko na forumu nema pokrivačice, valjda će mene dočekati da ih kupim i opišem i možda kome olakšam, kad meni nitko ne želi...
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam imala,jednu,roze boje,ime nepoznato.Donijela sam je od mame i posadila..Ima negdje i slika na mojoj temi..Lijepa je al je cvjetala samo jednom i to u ovo vrijeme i više ne..Samo mi je smetala pa sam je izvadila..Kod moje mame je ogromna,ali ima za nju i mjesto i prostor.
Nikakve posebne njege ne traži,slično kao i sve druge ruže..Ja sam je tako tretirala i bila je super...Samo,eto ja ih baš nemam gdje pa ih više ne nabavljam.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači cvatu samo jednom??
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je cvjetala samo jednom,što ne znači da sve cvjetaju tako..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu i višekratno, pogledaj si karakteristike pokrivačica ovdje pod OPŠIRNO.
http://www.vrtlarijahorvat.hr/DetaljiPonude.aspx?id=5 |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala curke, mislim da ću otići do njih, ali sad nije vrijeme, najbolje na jesen, samo se bojim da ih sve ne prodaju jer kod njih to brzo ode... a za druge vrtlarije ne znam.
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja cekam da mi stigne u utorak padajuca ruza Ruza bajka - lat. Rosa The red fairy
posadicu je u visoku posudu.
postavicu slike.
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislila sam da postoji samo The Fairy i Pink Fairy...
Super, čekam slikice |
|
Tena 28.3.2010
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
d.i.n.a. ,
evo da vidis iz kataloga ovu crvenu sam porucila:
a ta pink koju si spomenula - lat. Rosa the fairy imaju i nju, ali nisam imala novca da i nju porucim.
evo i nje da vidis kako izgleda u reklami kataloga:
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovakvo nešto mi uopće nije palo na pamet, stvarno su preeekrasne
saditi ih u visoke posude pa da ovako lijepo padaju, fenomenalno. Ali zimi ih onda treba spremati, bar na kontinentalnom dijelu, kaj ne? Mislim da bi se smrzle u teglici. |
|
Tena 28.3.2010
|
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod njih pise da zimi mogu prezimiti i u posudama ako je posuda dovoljno velika (a kazu, treba biti min 25cm u precniku)
ja cu ih zastititi zimi, saksiju cu obmotati necim (do jeseni cu se raspitati sta je najbolje) da koren ne bi smrznuo tokom zime i minusa napolju.
ove ruze, kazu oni, imaju ili poleglu formu (kada pokrivaju tlo) ako se sade na zemlji, ili padajucu ako se sade u posude (kao na njihovim slikama kataloskim).
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iskustvo je najbolji učitelj, samo pazi da ih dobro omotaš... šteta bi bila da propadnu
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U rano proljeće upravo sam ovako posadila dvije pokrivačice tla,bijela Swany lijepo napreduje a Bonica 82 nešto slabo.Jedva čekam prvu cvatnju.Svakako ih poslikam da vidite.
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
Lavandablue
Opcije poruke
Hvala(0)
|
arim ,
jedva cekamo slikice tvojih.
ako možeš, postavi odmah slike i kakve su sada.
--------------------------------------------------------------------------
a ja ću postaviti slike mojih ovde čim ih dobijem za par dana,
pa ću postaviti nove slike i ponovo - čim procvetaju.
|
|
d.i.n.a.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super, imat ćemo za usporedbu, prije i poslije!
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jesenas sam posadila Swany, Bonicu i Dic-Dic, kao pokrivačice tla. Sve lijepo napeduju i imaju pupoljke. Bonica tek kad dosegne visinu od 60-80 cm počinje spuštati grane, dosta je robusna i evo sad polako spušta grane. Swany će sigurno biti krasna i kažu da je idealna i za padine, tako da sve ove ruže kad bi se posadile kao padajuće bi također bile izuzetno lijepe. Sve sam ih kupila jesenas u Bauh...iz vrtlarije Milić i bile su oko 12 kn. Kupila sam i stablašice, a na jednoj je nacijepljena baš Swany, tako da će ona tu imati ulogu padajuće ruže. Jedva čekam da procvjetaju
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naišla sam na ovu temu pa evo samo nekoliko riječi. Kupila sam u rano proljeće 4 ruže pokrivačice tla za novi vrt i jako lijepo rastu i imaju puno pupova. Jedna je jučer procvjetala i ima jako lijepi šatirani cvijet. Imena nemaju, a kupljene su u MBMu. To je njihova proizvodnja i mislim da su imali nekih 5 različitih boja. Kad procvjetaju staviti ću slike da vidite...
|
|
sutra je novi dan
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |