Hibiscus Mutabilis - Šaronska hibiskusna ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo naknadno sam našla podatak da u širinu može izrasti u grm do 10m.. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Zaboravila sam još spomenuti u zonama gdje nema smrzavanja ovaj hibi može narasti do nekih 15-18m u visinu i također jako puno u širinu. Može izrasti u ogromni grm. Međutim nekih 5-6m visine je tipična visina za samu biljku jer tada puno više cvate. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ovaj je vjerojatno slikan pred kraj dana...kako je samo čudnovata ta biljka, tko bi rekao da jedna biljka tokom cijelog jednog dana može tri puta drukčije izgledati.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo našla sam još malo fotki.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Curke ima na našim aukcijama, zapravo bio je već nekoliko puta ( sjeme) ali meni cijena baš i nije prihvatljiva, za nekih par sjemenki dosta je skup...Ako se ne varam nekih 10-tak sjemenki dođe oko 28kn.... ![]() ![]() ![]() ![]() Lela da , jako je sličan močvarcima, ali puno brže napreduje nego močvarci, meni su najljepši ti dupli, mada ni oni jednostruki ne izgledaju loše..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Ljepotani! Mane statura pupova i lista jako asocira na mocvarca... ali sa punim cvijetovima ;) prekrasno :)
|
|
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Gdje to ima , gdje se nabavlja?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Lutajući malo po net-u, naišla sam na ovu prekrasnu biljku. Ne dragi moji, ovo nije ruža, ovo je jedna prekrasna vrsta hibiskusa. Tko kaže da mogu samo močvarci biti lijepi ? Pogledajte samo ovog čudnog i neobičnog ljepotana. Što se još sve može reći o njemu..Onoliko koliko sam mogla sve shvatiti, zove se još i kako u nazivu kaže Šaronska ruža ( iako sa ružama zapravo nema veze ), pamuk sljez ili Konfederacijska ruža. Ovaj hibiskus je višegodišnja biljka s tim da može rasti kao grm ili drvo. Cvjetovi mogu biti dupli ili jednostruki u promjeru od 4-6cm. Ono što je mene jako zainteresiralo na ovoj biljci je to da cvijet tokom dana mjenja boju.. S početkom jutra cvijet je bijele boje, koja tokom dana prelazi od blijedo, nježno roze do tamno roze da bi pred samu večer bio tamnocrveni. Jednostavni cvjetovi cvatu uglavnom uvjek u obliku šalice. Sezona cvjetanja obično traje od ljeta do jeseni. Vrlo lako se razmnožava reznicama ili dijeljenjem korijena u rano proljeće, ali također reznice se mogu uzimati u bilo koje doba godine. Vrlo brzo raste, a dobro može podnijeti život na punom suncu ili u laganoj polusjeni. Preferira bogato i dobro drenirano tlo. |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |